Zoersel - Drie mannen verwezen naar correctionele rechtbank voor drugslabo

17.07.2024

De raadkamer in Antwerpen heeft drie mannen verwezen naar de correctionele rechtbank in een onderzoek naar een synthetisch drugslabo dat in december vorig jaar werd ontmanteld in Zoersel.

PZ Voorkempen kreeg op 8 december 2023 een melding over een verdachte bestelwagen met Nederlandse nummerplaat in de buurt van De Bergen in Zoersel. De twee inzittenden, twee Nederlanders van 41 en 45 jaar, gaven een vage uitleg over hun aanwezigheid. Toen de politie de laadruimte van de camionette wilde controleren, roken ze meteen een chemische geur. Uiteindelijk werd er 3,3 kilogram "mefedron", allerlei benodigdheden voor een drugslabo en drugsafval aangetroffen. De mannen werden gearresteerd door de politie.

Bij een huiszoeking op een adres aan de Velsterheide in Zoersel werd een 50-jarige bewoner aangetroffen. In een loods op het terrein ontdekte de politie tijdens deze zoeking een gedeeltelijk ontmanteld synthetisch drugslabo.

De raadkamer in Antwerpen heeft drie mannen woensdag verwezen naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich in september moeten verantwoorden voor vervaardigingen psychotrope stoffen in vereniging en bezit van verboden wapens.


Zoersel - Drie mannen verwezen naar correctionele rechtbank voor drugslabo