Deurne - Man verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage

20.06.2024

De raadkamer in Antwerpen heeft een 26-jarige man verwezen naar de correctionele rechtbank voor zijn betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Alfons Schneiderlaan in Deurne. De politie ontdekte de plantage dankzij een anonieme melding via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be.

Na een anonieme melding van een mogelijke cannabisplantage trof de politie Antwerpen op 14 december vorig jaar tijdens een huiszoeking in de Alfons Schneiderlaan een cannabisplantage aan. In de garage van het pand werden 2 kweekruimten opgebouwd met in totaal zo'n 400 planten. De ramen werden afgeplakt met plastic en ook de elektriciteit werd afgetakt. Tijdens de huiszoeking werd een 26-jarige Albanese man aangetroffen en gearresteerd. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

De raadkamer in Antwerpen besliste vandaag om de verdachte door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Deurne - Man verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage