Merksem - Man aangehouden na ontdekking van twee cannabisplantages in zelfde straat

04.06.2024

Bij een huiszoeking op twee locaties in de Heirmanstraat in Merksem werden vorige week twee cannabisplantages aangetroffen.

Een 42-jarige Nederlandse verdachte werd gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Bij een huiszoeking in een pand in de Heirmanstraat te Merksem trof PZ Antwerpen een cannabisplantage met twee kweekruimtes met in totaal 1.116 cannabisplanten aan. Er bleek een link met een ander pand in dezelfde straat. Bij een huiszoeking op dat tweede adres trof de politie opnieuw een cannabisplantage aan, bestaande uit 4 actieve kweekruimtes en in totaal 2001 planten. Op beide adressen werd ook elektriciteit afgetapt. Een 42-jarige Nederlander kwam in het onderzoek als verdachte naar voren en werd gearresteerd door de politie.

In totaal werden er 3.117 cannabisplanten in beslag genomen. De verdachte werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden op verdenking van vervaardiging van verdovende middelen in vereniging en diefstal van elektriciteit. De raadkamer in Antwerpen bevestigde vrijdag zijn aanhouding. Het onderzoek loopt verder.


Merksem - Man aangehouden na ontdekking van twee cannabisplantages in zelfde straat